Microsofts Natal, ein zwei!

intengai2009, E3, Microsoft. Kontrollösa Natal utannonseras som ett kommande tillbehör till Xbox 360 där en kamera fångar spelarens rörelser och överför dessa till det aktuella spelet, vare sig det handlar om sport, racing, fajting eller vad det än må vara. Somliga jublade, andra gäspade lite lätt åt Eyetoy-kopian som ännu har att ställas på prov av alla intresserade där ute.

Microsoft passade i samma veva på att uttala sig om dess release som kan jämföras med samma jippo och ståhej som inför en konsollansering. Stora släggan alltså.

Här kommer dock en underbar tvist in i bilden vars sanningshalt jag väljer att inte kommentera, det är snarare själva fenomenet och att det har blivit så stort som är så underhållande. Jag snubblade över följande information på spelforumet Neogaf.

En i vissa kretsar mer känd och ytterst mörkhyad spelskribent vid namn N’Gai Croal skulle ge denna Natal en omgång, men under provspelningen av ett racingspel lyckades inte kameran registrera några av Croals rörelser, något som raskt ledde till att vissa drog slutsatsen att Natal kan komma att ha svårt med mörkhyade människor.

Somliga kontrar direkt med en video som visar ett gäng afroamerikaner lira Natal efter noter, medan andra hävdar att den videon var modifierad och att det faktiskt var en person utanför bild som kontrollade allt med vanlig handkontroll. Skit i det, för roligare blir det när Microsoft tack vare dessa skrattsalvsanklagelser ska gå ut och officiellt dementera det hela och säger att ”givetvis kommer Natal att fungera med alla etniciteter och former vid lansering”. Vid lansering? Det kanske ligger något i det hela ändå?

Och i så fall, vilken fruktansvärd tabbe!

Men hur som helst, humoristerna på ökända Neogaf lät inte vänta på sig. Användaren SHOTEH FOCK OP kläckte följande:

”And you thought the ”hard disc drive required” logo on game boxes was bad.”

Annonser

0 Responses to “Microsofts Natal, ein zwei!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Mest lästa inlägg

Annonser

%d bloggare gillar detta: